Ιστορία

storia

1971
Στα τέλη του 60 ο Κος Menini, ιδρυτής της εταιρίας, ξεκίνησε την παραγωγή των λεβήτων θέρμανσης και χυτοσιδηρών θερμαντικών σωμάτων στο χυτήριο του IML στο Legnago (35 χλμ. από τη Βερόνα). Στις 21 Αυγούστου του 1971 η εταιρία αγόρασε το ιστορικό χυτήριο FAIS στο San Giovanni Lupatoto (6 χλμ. από τη Βερόνα). Λίγους μήνες αργότερα μετά τη συγχώνευση των δύο εταιριών, ξεκίνησε επίσημα τη δραστηριότητα της η εταιρία Sime SpA. Από τότε ο όμιλος χαράσσει μια ιστορία τεχνολογικών επιτευγμάτων και μεγάλης επιτυχίας. Για πάνω από σαράντα χρόνια η εταιρία αναπτύσσεται συνεχώς, καινοτομώντας και θέτοντας νέους μεγαλεπίβολους στόχους.

1973
Η Sime είναι η πρώτη εταιρεία που παράγει χυτοσιδηρά θερμαντικά σώματα περιορισμένων διαστάσεων και μεγάλων αποδόσεων. Την ίδια χρονιά αρχίζει να παράγει έναν χυτοσιδηρό λέβητα με ατμοσφαιρικό καυστήρα αερίου.

1984
Από την πρώτη στιγμή η εταιρεία Sime κατάφερε να καθιερωθεί στην αγορά ως πρωταγωνιστής στην παραγωγή χυτοσιδηρών λεβήτων, ενώ το 1984 εισέρχεται στην αγορά των επίτοιχων λεβήτων που τον καιρό εκείνο βρισκόταν σε άνθιση δεδομένης της μεγάλης ανάπτυξης στην κατασκευαστική δραστηριότητα κατοικιών στην Ιταλία. Τη χρονιά εκείνη, γεννιέται ο πρώτος λέβητας με στιγμιαία παραγωγή ζεστού νερού χρήσης της σειράς Murelle.

1991
Η εταιρεία Simeεισάγει τον ηλεκτρονικό έλεγχο στους λέβητες παραγωγής της. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας καύσης και βελτιώνει την ασφάλεια της λειτουργίας.

1996
Η εταιρεία Sime με το πρόγραμμα "Ποιοτική Καύση" αναπτύσσει το μοντέλο Mistral, τον πρώτο οικολογικό λέβητα προανάμειξης με χαμηλές εκπομπές NOx.

1998
Παρουσιάζει στην αγορά το μοντέλο Planet, τον πρώτο επίτοιχο λέβητα με το «έξυπνο τηλεχειριστήριο». Αυτός ο λέβητας συνδυάζει την άνεση στο χώρο με την εξοικονόμηση ενέργειας, χάρη στη δυνατότητα κλιματικού ελέγχου, μέσω εξωτερικής αντιστάθμισης (έλεγχος της θερμοκρασίας σε συνάρτηση με την εξωτερική θερμοκρασία).

2001
Το εργαστήριο δοκιμών του οίκου Simeλαμβάνει πιστοποίηση σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στην ασφάλεια για τα αέρια και την απόδοση (CE δοκιμές). Πρόκειται για το πρώτο εργαστήριο κατασκευαστή λεβήτων που λαμβάνει αυτή την αναγνώριση στην Ιταλία.

Το ίδιο έτος ιδρύεται η θυγατρική στη Γρανάδα της Ισπανίας.

2002
Ιδρύεται η θυγατρική στην πόλη Leeds, Μ. Βρετανίας.

2003
Η εταιρεία Sime, μεταξύ των πρώτων εταιριών, παρουσιάζει μια γκάμα λεβήτων συμπυκνωμάτων για εγκατάσταση σε σειρά.

2005
Ανοίγει γραφείο αντιπροσωπείας στο Πεκίνο, Κίνα.

2006
Η εταιρεία Sime εστιάζει την προσοχή της σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προωθώντας ηλιακά συστήματα, τα οποία συνδυάζονται με κλασικούς λέβητες παραγωγής θερμότητας.

2008
Η εταιρεία Simeπαρουσιάζει τη νέα γενιά έξυπνων λεβήτων Murelle, η οποία παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης ζωνών διαφορετικής θερμοκρασίας και ηλιακών συστημάτων. Όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, για τον έλεγχο των διαφόρων μερών του συστήματος, είναι τοποθετημένα στο λέβητα και οι λειτουργίες μπορούν να ρυθμιστούν από τον πίνακα ελέγχου του λέβητα.

2010
Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, ο οίκος Sime παρουσιάζει στη Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου το σύστημα MEM, ένα σύστημα για την έξυπνη κεντρική διαχείριση διαφόρων πηγών ενέργειας.  

2014
Ο οίκος Sime είναι η πρώτη εταιρεία που παρουσιάζει έναν υβριδικό επίτοιχο λέβητα σε μια ενιαία μονάδα, ενσωματώνοντας έναν λέβητα αερίου, μια αντλία θερμότητας και ένα σύστημα ελέγχου MEM.